Afval

Afval is een van onze grootste uitdagingen. Dit probleem aanpakken is essentieel om broeikasgassen te verminderen, land en water te beschermen en leefomstandigheden te verbeteren. 

Déchets

Een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt

Er is voor ons een cruciale rol weggelegd als het gaat over voedselverspilling. Wereldwijd wordt elke dag een derde van het voedsel weggegooid. De Verenigde Naties heeft als ambitie om voedselverspilling met 50% te verminderen tegen 2030. Wij hebben een unieke positie om te helpen. Met een supply chain van meer dan 150.000 bedrijven, 425.000 medewerkers en 75 miljoen consumenten, zijn er vele manieren waarmee we een verschil kunnen maken. Bovendien kunnen we de manier veranderen waarop onze industrie met voedselverspilling omgaat.

Intern streven we ernaar om voedselverspilling te verminderen en zuinig te zijn met water en energie. Tot nu toe hebben 89,7% Sodexo-sites apparatuur en processen geïmplementeerd om organisch afval te verminderen. En 81,5% Sodexo-sites hebben hetzelfde gedaan voor niet-organisch afval.

We hebben WasteWatch ontwikkeld, een wereldwijd programma dat de oorzaken van voedselverspilling identificeert en actieplannen vastlegt om afval te voorkomen. Sites die WasteWatch implementeren kunnen voedselverspilling met 45% verminderen in twee tot zes maanden.

We zetten ons ook in om voedselverspilling buiten onze eigen sites te tegen te gaan. Dat is de reden waarom we nieuwe manieren zoeken om afval te verminderen in de diensten die wij leveren aan onze klanten. We zijn ons met andere woorden bewust van onze rol als wereldleider om afval te helpen verminderen.

Drie onderwerpen die ons nauw aan het hart liggen

Corporate responsability, hunger

Honger

Corporate responsability, gender

Gender

Corporate responsability, waste

Afval

Negen engagementen voor een betere toekomst

De wereld verandert. De bevolkingstoename, klimaatproblemen en sociale evoluties veranderen de manier waarop we leven en werken. Ondernemingen moeten daarom ook veranderen.