Sociale interactie

Een gevoel van eenzaamheid kan zich voordoen wanneer individuen zich ver van huis op afgelegen sites bevinden of in faciliteiten voor senioren werken. Eenzaamheid kan echter ook optreden op drukke plaatsen zoals universiteitscampussen of werkplaatsen met veel bedrijvigheid. Onze diensten houden rekening met de natuurlijke behoefte aan gezelschap in verschillende kaders.
 

In situaties met thuiszorg bijvoorbeeld, halen we senioren uit hun isolement door dagelijkse activiteiten zoals de krant lezen of boodschappen doen. Aangezien senioren die vriendschappen sluiten met andere bewoners vaker zeggen dat ze goed leven dan diegenen die dat niet doen, (42,1% vs. 20,9%), bevorderen onze diensten in residenties groepsactiviteiten en interactie tussen de bewoners.

Sociale contacten kunnen net zo belangrijk zijn op het werk of aan de universiteit. 79% van alle medewerkers beschouwt de koffiepauze als de meest efficiënte manier om de teamgeest te bevorderen en conflicten te ontmijnen, terwijl 91% pauzes als een ideaal moment beschouwt om relaties met collega's te versterken. Aangezien heel wat personen op deze momenten rekenen om het groepsgevoel te versterken, maakt Sodexo er een punt van om goed ontworpen en gezellige ruimtes te creëren in kantoren en scholen zodat collega's elkaar kunnen ontmoeten rond een kop koffie.

Onze cultuurpassen benaderen de kwestie van de sociale contacten vanuit een andere invalshoek. De passen geven toegang tot tentoonstellingen, concerten en de bioscoop voor medewerkers die hier anders misschien geen budget voor zouden hebben. Deze service verhoogt niet enkel de toegang tot culturele evenementen, hij verbetert ook de mentale veerkracht en het engagement op het werk.

Kom er meer over te weten in de Quality of Life Observer.

Wat is onze impact op Quality of Life?

Op basis van uitgebreide studies over de individuele perceptie van Quality of Life, gecombineerd met 50 jaar ervaring met klanten en medewerkers, heeft Sodexo zes dimensies van Quality of Life geïdentificeerd waarop onze diensten een reële en meetbare impact kunnen hebben.