Gezondheid en welzijn

Slechte voedingsgewoontes en zwaarlijvigheid zijn belangrijke bekommernissen, zowel in de industrielanden als in de groeilanden. Sodexo is erg betrokken bij het voorkomen van publieke gezondheidsproblemen en focust daarom op twee prioriteiten, namelijk een gezonde voeding en voldoende fysieke activiteit.

Obesitas bestrijden

In 90% van de gevallen worden kinderen met aanzienlijk overgewicht op de leeftijd van 6 jaar ook zwaarlijvig op volwassen leeftijd. Het is daarom onontbeerlijk ze heel bewust te maken van voedingskwesties.

Kinderen moeten van jongs af aan leren kiezen voor gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding.

Sodexo maakt jongeren in de klas en de refter bewust van het belang van voldoende beweging met affichecampagnes en activiteiten gerelateerd aan welzijn.

Kinderen en jongeren helpen doordachte voedingkeuzes te maken

De school maakt het mogelijk basiskennis op te doen maar ze helpt ook om nieuwe producten, smaken en culturen te ontdekken. Sodexo levert wereldwijd een bijdrage aan dit fundamentele onderwijs.

Sodexo Education biedt verschillende formules aan:

Food4U

Food4U is een zelfbedieningsconcept in een gemoedelijk en trendy kader, dat specifiek ontwikkeld is voor leerlingen ouder dan 12 jaar. Het concept houdt rekening met hun specifieke behoeften op het vlak van voeding en hun consumptiegewoonten. De communicatie en de verpakkingen om mee te nemen zijn ontworpen om de aandacht te trekken. Het gezonde karakter van de producten (salades, smoothies, yoghurts, sandwiches, fruitsla, vruchten) wordt aangegeven door het label 'Good4U' en wordt slim ondersteund met een spaarkaartensysteem.

O’gusto

Lekkers van bij ons

O’Gusto schotelt kinderen dagelijks vers bereide maaltijden voor, rijk aan vitaminen en boordevol smaak. De maaltijden worden traditioneel bereid met hoofdzakelijk marktverse producten, lokaal gekweekt en volgens het aanbod van het seizoen. Duurzaamheid staat centraal en dat vertaalt zich niet alleen in de gerechten. Zo worden er infosessies over duurzame voeding, kookateliers, ontdekkingsdagen en toneelvoorstellingen georganiseerd. Of waarom niet zelf een groentetuinbak aanleggen? Kinderen hap na hap laten kennismaken met duurzame voeding en hen stap voor stap een verantwoorde levensstijl aanleren, dat is de missie van O’Gusto. Want jong geleerd, is oud gedaan.

Contact

Wilt u meer weten, neem dan contact op met ons op via onderstaande link.